20 december 2018

Tracy Tansia

Tracy Tansia is een straffe tante. Ze werkte op het kabinet van volksvertegenwoordiger en senator Brigitte Grouwels, is vice-voorzitter bij de Vrouwenraad en timmerde daarnaast ook aan haar eigen politieke carrière.

Who run the world? Girls! Of ze nu fan zijn van Beyoncé of niet.

Tracy heeft Congolese roots en wordt bijna dagelijks geconfronteerd met racisme. Maar ze is niet iemand om bij de pakken te blijven zitten. Ze is een trotse feministe die vanuit haar eigen ervaringen een rechtvaardigere wereld voor alle vrouwen wilt.

20 december 2018

Ilona Lodewijckx

Ilona Lodewijckx startte, samen met haar bevriende illustratrice Aurike Quintelier, Fille Folle op, een nieuwsbrief slash online magazine voor jongeren dat ze als tiener zelf miste.

De puberteit is voor veel meisjes een pijnlijke en eenzame periode. Maar dat hoort gewoon bij opgroeien, toch?

Fille Folle, een initiatief dat niet alleen taboes en nonsens over perfecte lichamen en volwassen worden doorbreekt en meisjes zo de tools geeft om van zichzelf te leren houden, maar ook toont hoe belangrijk het is dat meisjes elkaar ondersteunen.

20 december 2018

Stijn De Wandeleer

Stijn De Wandeleer schrijft over lifestyle en maatschappelijke thema’s voor verschillende (digitale) platformen. Hij is gepassioneerd door de mogelijkheden van het internet om een verhaal online te doen leven.

Boys will be boys? Niet als het van Stijn De Wandeleer afhangt.

Als freelance journalist schreef hij voor onder meer Knack Weekend, De Morgen en Charlie Magazine over de meest uiteenlopende onderwerpen. Al heeft hij het, als hij zelf mag kiezen, het liefst over mannelijkheid en schadelijke stereotypen die bij dat label horen.

20 december 2018

Margot Meert

Margot Meert is een jonge zelfstandige met een passie voor ondernemen en de natuur.  Zo stampte ze haar eigen onderneming ‘Mila en Jules’ uit de grond: een online webshop waar ze ecologische kledij verkoopt.

We weten ondertussen allemaal wel dat het niet zo goed gaat met onze planeet, maar hoe we daar zelf iets aan kunnen doen, hebben we vaak het raden naar.

Gelukkig duiken er af en toe inspirerende voorbeelden op. Margot Meert, bijvoorbeeld. Ze is nog maar twintig, maar heeft al wel haar eigen kledinglijn, Mila & Jules. Margot kiest daarin resoluut voor de combinatie van ecologisch verantwoord materiaal en ethisch verantwoorde productie. Zo wil ze duurzaam leven voor iedereen toegankelijk maken.

20 december 2018

Aya Sabi

Aya Sabi woont in Vlaanderen en studeert Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Schreef haar debuut ‘Verkruimeld land’ verschenen bij AtlasContact. Is vaste columniste voor mondiaalnieuws

Je hebt dromers en doeners. En dan heb je mensen die er alles aan doen om hun dromen waar te maken.

Voor Aya Sabi was die droom schrijven. Niet alleen om de wereld mooie verhalen aan te bieden, maar ook om haar plek (en die van de minderheidsgroep waartoe ze behoort) in de wereld te veroveren.