22 juni 2020

Emma-Lee Amponsah

Emma-Lee Amponsah is activiste en werkt momenteel op de Universiteit Gent aan een doctoraat getiteld ‘RE:colonization – Afro-Belgium and the ‘living’ memory of the colonial past in, through and beyond contemporary media.’

Daarnaast is ze ook mede-oprichtster van het Belgium Network For Black Lives (BN4BL) en het grassroots mediaplatform Black Speaks Back. Dat laatste is een organisatie voor de diverse en ondergerepresenteerde Afro-Europese verhalen.

8 juni 2020

Christina De Witte

Christina De Witte is je misschien beter bekend als Chrostin. Ze won in 2015 de Flair Online Talent Award  en sindsdien vind je in elke Flair Magazine een comic van haar terug. Als je geen week kunt wachten,  vind je je aanbevolen hoeveelheid Chrostin terug op Instagram of in The Ultimate Survival Guide to Being a Girl.

De Lizzie McGuire van den Aldi? Voor ons toch even goed als het A-merk 😉

Behalve hilarisch herkenbare situaties, kaart Christina ook racisme, klimaat en seksisme aan in haar comics. En dan is er nog een volle bucket list…

3 juni 2020

Lindsi Dendauw

Lindsi Dendauw is één van de oprichters van Girls go BOOM, een platform dat meer meisjes op, voor en achter het podium wil krijgen. En dan vooral de podia waar het hardere gitaarwerk aan bod komt, want dat is daar soms nogal een mannenclubje. Girls go BOOM wil meisjes meer lawaai laten maken.

Het begon met zelf concerten organiseren, maar ondertussen is er een heus Girls go BOOM clubhuis in Gent, een manifest met de ambities van het collectief en een hele waterval aan activiteiten. Oh, en vaak cake.

25 mei 2020

Hanan Challouki

Hanan Challouki is experte inclusieve communicatie en volgens het Amerikaanse magazine Forbes één van de ’30 under 30’ ondernemers om in de gaten te houden. Met recht en reden.

In 2015 richtte Hanan samen met haar zakenpartner Taha Riani het platform mvslim.com op. Omdat de media moslims al te vaak in een negatief daglicht plaatsen, waren Hanan en Taha vastberaden om de media te veranderen. En met succes: op mvslim.com deelden ze verhalen van hedendaagse moslims waarmee ze wereldwijd miljoenen mensen bereikten en zo een tegenwicht boden aan de negatieve stereotypering. mvslim.com werd intussen verkocht aan een Brits bedrijf.

18 mei 2020

Ayke Gubbels

Ayke Gubbels bracht in mei 2019 15.000 mensen op straat tegen seksueel geweld naar aanleiding van de moord op Julie Van Espen. Van stille mars ging het naar de stilte doorbreken, met de oprichting van Punt.vzw op, een centrum voor seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Punt.vzw ontstond niet alleen om bestaande hiaten in hulpverlening op te vullen, maar ook uit eigen verhaal van Ayke. Het is jammer dat zulke initiatieven vandaag nog nodig zijn, maar mensen als Ayke het heft in eigen handen zien nemen, geeft ons – en hopelijk ook jou – weer een beetje hoop.

20 december 2018

Tracy Tansia

Tracy Tansia is een straffe tante. Ze werkte op het kabinet van volksvertegenwoordiger en senator Brigitte Grouwels, is vice-voorzitter bij de Vrouwenraad en timmerde daarnaast ook aan haar eigen politieke carrière.

Who run the world? Girls! Of ze nu fan zijn van Beyoncé of niet.

Tracy heeft Congolese roots en wordt bijna dagelijks geconfronteerd met racisme. Maar ze is niet iemand om bij de pakken te blijven zitten. Ze is een trotse feministe die vanuit haar eigen ervaringen een rechtvaardigere wereld voor alle vrouwen wilt.

20 december 2018

Ilona Lodewijckx

Ilona Lodewijckx startte, samen met haar bevriende illustratrice Aurike Quintelier, Fille Folle op, een nieuwsbrief slash online magazine voor jongeren dat ze als tiener zelf miste.

De puberteit is voor veel meisjes een pijnlijke en eenzame periode. Maar dat hoort gewoon bij opgroeien, toch?

Fille Folle, een initiatief dat niet alleen taboes en nonsens over perfecte lichamen en volwassen worden doorbreekt en meisjes zo de tools geeft om van zichzelf te leren houden, maar ook toont hoe belangrijk het is dat meisjes elkaar ondersteunen.

20 december 2018

Stijn De Wandeleer

Stijn De Wandeleer schrijft over lifestyle en maatschappelijke thema’s voor verschillende (digitale) platformen. Hij is gepassioneerd door de mogelijkheden van het internet om een verhaal online te doen leven.

Boys will be boys? Niet als het van Stijn De Wandeleer afhangt.

Als freelance journalist schreef hij voor onder meer Knack Weekend, De Morgen en Charlie Magazine over de meest uiteenlopende onderwerpen. Al heeft hij het, als hij zelf mag kiezen, het liefst over mannelijkheid en schadelijke stereotypen die bij dat label horen.

20 december 2018

Margot Meert

Margot Meert is een jonge zelfstandige met een passie voor ondernemen en de natuur.  Zo stampte ze haar eigen onderneming ‘Mila en Jules’ uit de grond: een online webshop waar ze ecologische kledij verkoopt.

We weten ondertussen allemaal wel dat het niet zo goed gaat met onze planeet, maar hoe we daar zelf iets aan kunnen doen, hebben we vaak het raden naar.

Gelukkig duiken er af en toe inspirerende voorbeelden op. Margot Meert, bijvoorbeeld. Ze is nog maar twintig, maar heeft al wel haar eigen kledinglijn, Mila & Jules. Margot kiest daarin resoluut voor de combinatie van ecologisch verantwoord materiaal en ethisch verantwoorde productie. Zo wil ze duurzaam leven voor iedereen toegankelijk maken.

20 december 2018

Aya Sabi

Aya Sabi woont in Vlaanderen en studeert Biomedische Wetenschappen in Maastricht. Schreef haar debuut ‘Verkruimeld land’ verschenen bij AtlasContact. Is vaste columniste voor mondiaalnieuws

Je hebt dromers en doeners. En dan heb je mensen die er alles aan doen om hun dromen waar te maken.

Voor Aya Sabi was die droom schrijven. Niet alleen om de wereld mooie verhalen aan te bieden, maar ook om haar plek (en die van de minderheidsgroep waartoe ze behoort) in de wereld te veroveren.