Elke Jeurissen, oprichter www.straffemadammen.com, co-founder Glassroots

Beste dames en heren, als u er vanaf nu eens een punt van maakt om meer vrouwelijk talent op uw congrespodia te zetten, in uw nieuwsprogramma’s aan het woord te laten en in uw bedrijf te laten doorstromen? U mag wat mij betreft zelf uw streefcijfer kiezen, maar plak er wel een getal op en zet het op de agenda. Want als het niet in een meetbare KPI zit, dan gebeurt het niet, dat weet u ook. Tenzij u het niet belangrijk vindt natuurlijk.

Meer en meer bedrijven, journalisten, organisatoren van congressen en jury’s van wedstrijden hebben oog voor diversiteit. Zo zocht en vond de VRT nieuwsdienst i.s.m. mijn Straffe Madammen netwerk een heleboel nieuwe vrouwelijke experten. Dat is nodig want slechts 25 % van de experts die aan bod komen in de media is een vrouw. De Vlerick Award 2016 is net voor het eerst gewonnen door Françoise Chombar, CEO van Melexis. Terwijl op de lijst van 10 finalisten van de Trends Manager van het jaar niet eens een vrouw stond. De Unizo jonge starter van het jaar is Katrien Herdewijn van Elegnano. En ook de grote literatuurprijzen gingen net naar vrouwelijk talent: Connie Palmen kreeg de Libris voor ‘Jij zegt het’ en Hagar Peeters de Fintro voor ‘Malva’.

Dat is goed nieuws, maar ik zie toch nog te veel vrouwelijk talent dat erg goed in is haar vak, maar ook nog in iets anders: zichzelf verstoppen. We hebben meer vrouwelijke rolmodellen nodig, maar dan moeten ze wel uit hun kot komen. De Tijd becijferde dat in 126 Belgische beursgenoteerde bedrijven vandaag 25 % van de bestuurders een vrouw is. Dat is een stijging met 19 % in 10 jaar tijd, mede te verklaren door opgelegde wettelijke quota. Maar hoe zit het in de tienduizenden andere bedrijven in ons land? In 2016 zijn er nog altijd congressen zonder vrouwen op het podium, kijk maar eens naar #allmalepanels. Gemiddeld is 15 % van de sprekers een vrouw, de presentator mee gerekend. Angela Merkel kreeg in januari de titel ‘Person of the Year’ van TIME Magazine, 29 jaar na de vorige vrouw die won, Corry Aquino. Dat blad kiest al bijna 80 jaar een persoon van het jaar, die tot 1986 trouwens ‘Man of the Year’ heette. Weet u trouwens welk land de meeste vrouwelijke parlementsleden heeft? Juist, dat is Rwanda. België staat op de tiende plaats aldus MO Magazine.

Een goede mix van talenten die het voor het zeggen heeft, daar wordt de maatschappij alleen maar beter van. Divers leiderschap is beter leiderschap. Gemengde managementteams leveren betere bedrijfsresultaten, onderzoek van multidisciplinaire teams wordt meer gepubliceerd in vaktijdschriften, steden met meer culturele diversiteit groeien sneller … elk jaar komt er meer bewijs op tafel.

De realiteit toont dat die mix van talenten aan de top krijgen niet vanzelf gaat. Niemand betwist dat er een positieve trend is, maar we moeten absoluut versnellen. Meer vrouwen, maar ook meer diversiteit in achtergrond en religie bij onze leiders in de politiek, bedrijven, aan onze universiteiten, in de wetenschap, onze culturele sector en media komt er alleen als wij allemaal concreet actie nemen. Er is concreet engagement nodig dat ook wordt nagekomen. Dus niet zoals de belofte net voor de laatste verkiezingen waar een gelijkwaardige man-vrouw verdeling van alle topfuncties in de politiek werd aangekondigd.

Waar wacht u nog op? Op wettelijke quota? Of heeft u die niet nodig om tot actie over te gaan?

Elke Jeurissen Oprichter www.straffemadammen.com, Co-Founder van Glassroots, adviesbureau voor stakeholder engagement, Co-Auteur van het boek ‘Vreemdgaan voor managers. Met stakeholders naar je doel’, genomineerd als Managementboek van het jaar.