Beslist Feminist is een initiatief van de Vrouwenraad, een koepelorganisatie van Nederlandstalige verenigingen die in Vlaanderen en Brussel werken aan de emancipatie en de gelijke kansen van vrouwen en mannen. Met deze blog hopen we een dynamische plaats te maken waar een resem van stemmen zich kan uitspreken over hun visie op en/of de relevantie van feminisme in hun dagelijkse leefwereld.

Op deze manier willen we korte metten te maken met het negatieve beeld dat vaak over feminisme hangt. Dit doen we met de hulp van een brede waaier van gastbloggers uit het middenveld, de politiek, de academische wereld, het alledaagse leven, enz. die er niet voor terugdeinzen om zichzelf beslist feminist te noemen. In wekelijkse bijdrages, die kunnen gaan van persoonlijke anekdotes tot favoriete films met een feministische inslag en over aandachtspunten voor het nieuwe feminisme, proberen ze de mythe te bekampen dat alle feministes mannenhaters zijn of dat het feminisme gaat over een hoop vrouwen die lastig doen.

Wil je meer weten over onze visie voor deze blog? Magda de Meyer licht die verder toe in haar openingspost.Heb je een vlotte pen en zie je jezelf wel een of meerdere keren iets schrijven voor deze blog? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. En als je meer te weten wil komen over de andere projecten waarmee de Vrouwenraad zich bezig houdt, bezoek dan zeker eens onze website.


VROUWENRAAD

Middaglijnstraat 10 | 1210 Brussel
T 32 2 229 38 18 |info@vrouwenraad.be | www.vrouwenraad.be