Marlies Van de Walle, blogster

Ben ik nu de enige die daar zo moe van wordt. Tegenwoordig in elk debat over vrouwenrechten of wat er nog maar naar zou over kunnen gaan: ja maar de mannen…  protest omdat er geen vrouw aanwezig is in een debat over vrouwenrechten? Ah er moet er altijd eentje zijn vinger op steken: ja maar mogen mannen dan niks meer zeggen over vrouwenrechten? Echt, bij zo’n opmerking moet ik mijn ogen van onder de kast vissen,  gewoon weggerold wegens overmatig rollen. Moet het nu zelfs in een debat over vrouwenrechten nog altijd gaan over mannen?

Want inderdaad: what about the men? Ik hoor de overdonderende meerderheid nooit over vrouwenrechten (en als je ze er in sommige kringen wel over hoort is het enkel en alleen om andere bevolkingsgroepen te bashen) tot iemand zegt dat het niet ok is dat er geen vrouwen aanwezig zijn in een debat over vrouwenrechten.  Dan voelen ze zich plots te kort gedaan want mannen weten toch ook iets over vrouwenrechten?!

Pardon dat ik mij excuseer, maar in het kwestieuze debat waren enkel mannen aanwezig. Tot nader order betreft dit een hypothetische discussie die de aandacht van het echte punt afleidt: andermaal een debat over vrouwenrechten zonder dat er ook maar 1 vrouw aanwezig is. En dat is de f*cking harde realiteit, niet een of andere hypothese.

Dus lieve mannen, schuif je fragiele ego even opzij en spits die oren. Ik ben het kotsbeu dat ik in het debat en de strijd voor vrouwenrechten het gevoel heb dat ik mijn energie een godganse dag moet steken in achter jullie aanlopen met een doekje om jullie fragiele ego te troosten. Grow a vagina and a f*cking pair of tits want dat gedrag heeft nog geen enkele, ik herhaal, geen enkele vrouw op deze ganse planeet vooruit geholpen. En als dat effectief de intentie is die je prentendeert te hebben, is het hoog tijd om het geweer van schouder te veranderen en een ander plaatje op te zetten.

Dus ja doe jullie mond open, maar om nuttige dingen te zeggen die waarde toevoegen aan het debat. Zoals dat het godverdikke tijd wordt dat mannen meer recht hebben op betaald vaderschapsverlof want dat een kind zowel moeder als vader nodig heeft. Dat het potjandorie een schande is dat anno 2017 mannen die zich schuldig maken aan seksuele intimidatie en seksueel geweld lijsttrekker kunnen worden of erger president van de Verenigde Staten. Dat het verdorie toch niet kan dat jongens van in de wieg in de stoere mannen rol worden gedwongen waardoor ze hun emoties moeilijker kunnen uiten op latere leeftijd en er daardoor meer mannen uit het leven stappen. Of gewoon om te zeggen: het is toch godgeklaagd dat anno 2017 ‘vrouwelijke kenmerken’ (of die nu voorkomen bij een vrouw of een man) nog altijd worden aanzien als minder ten aanzien van ‘mannelijke kenmerken’. De vrouwen én mannen zullen u dankbaar zijn.